Souvlaki
Ajattelin heti viikon alkuun jakaa teidän kanssa oman versioni souvlakiannoksesta. Jos et ole ennen kokannut lammasta, tästä on hyvä aloittaa. Valitse pari hyvää palaa karitsan paistia lihatiskistä ja annoksen pääosa on hoidossa. Ihana sitruuna, pehmeä jugurtti ja simppelin herkullinen lammas. Älyttömän nopea ja helppo hyvänolon ruoka arki-iltaan!
Souvlaki
– 400 g karitsan ulkopaistia
– oliiviöljyä
– 2 valkosipulinkynttä
– chilijauhetta
– kuivattua oreganoa
– suolaa & mustapippuria
– punainen sipuli
– 1/2 sitruunan mehu
– salaattisekoitusta (esim. rucolaa ja lollo rossoa)
– tuoretta tilliä
– kreikkalaista jugurttia
– täysjyvärieskoja
Paloittele karitsan paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista oliiviöljyä, hienonnetut valkosipulinkynnet, chilijauhe, oregano, suola ja pippuri. Anna maustua hetki.
Viipaloi kuorittu punasipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Sekoita pienessä kulhossa sitruunanmehu ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna seisoa varttia – sitruunan happo pehmentää sipulin.
Paista karitsa kuumalla pannulla pari minuuttia kunnes pinta saa reilusti väriä, mutta vältä ylikypsentämistä. Siirrä lihapalat folioon ja kääräise se kiinni. Anna lihan levätä pari minuuttia. Paahda rieskat pannun jälkilämmöllä molemmilta puolilta.
Lisää salaattisekoituksen joukkoon puristus sitruunan mehua ja loraus oliiviöljyä. Nosta rieskan päälle salaattia, sipulia, lihapaloja ja silppua päälle tilliä. Tarjoile kreikkalaisen jugurtin kanssa.