Sitruunainen kana-nuudelikeitto

Tammikuinen maanantai kaipaa hyvän olon ja mielen ruokaa. Idea tähän keittoon syntyi kerran vanhoja lehtiä selatessa – luin sitruunan ja mintun yhdistämisestä portugalilaisessa kanakeitossa. Tämän raikkaan yhdistelmän lisäksi, keiton ihana liemi syntyy helposti kanan keitinliemestä. Kanasta tulee pehmeän mehukasta kun se kypsentyy kuumassa vedessä. Aidon kananmakuinen liemi on kokeilemisen arvoinen. Keitto on muuten parasta lääkettä flunssaiseen oloon.

kana-noodelikeitto-web.jpg

Sitruunainen kana-nuudelikeitto (4 annosta)

– 1 litra vettä
– 2 kananrintafileetä
– 2 cm pala inkivääriä
– 1 valkosipulinkynsi
– 3 rkl soijakastiketta
– 1 tl hunajaa
– 1/2 sitruunan mehu
– 400 g munanuudeleita
– tuoreita mintunlehtiä

Kuumenna vesi kattilassa höyryäväksi. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynsi, ja lisää ne kattilaan. Nosta kananrintafileet kuumaan veteen. Kypsennä kanaa kiehuvassa vedessä noin 30 minuuttia. Lusikoi pinnalle muodostunut vaahto pois. Nosta kana leikkulaudalle.

Lisää kanaliemeen soijakastike, hunaja ja sitruunamehu. Pidä liemi kuumana liedellä. Kiehauta nuudelit kypsiksi noin 3 minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä eri kattilassa. Kaada vesi nuudeleista.

Jaa nuudelit annoskulhoihin. Leikkaa kypsät kanafileet parin sentin paksuisiksi viipaleiksi, ja nostele ne nuudeleiden päälle. Kaada kulhoihin kuumaa kanalientä ja ripottele pintaan tuoreita mintunlehtiä. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua tai soijakastiketta.

kana-noodelikeitto2-web.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.