Limekakku
Huomenta ja kivaa viikonlopun alkua! Tämän reseptin jakaminen teidän kanssa on erityisen mukavaa – yksi parhaista kakuista pitkään aikaan! Ihastuin kakun helppoon reseptiin ja kauniisiin kuviin Souvlaki for the Soul -blogissa. Jugurtti ja oliiviöljy antavat kakulle mehevän koostumuksen, ja pääosassa on raikas lime.
Limekakku
– 2 1/2 dl turkkilaista jugurttia
– 3/4 dl oliiviöljyä
– 2 1/2 dl sokeria
– 1 limen kuori
– 1/2 dl limen mehua
– 2 kananmunaa
– reilu 4 dl vehnäjauhoja
– 1 1/2 tl leivinjauhetta
– 1/2 tl suolaa
Sekoita jugurtti, oliiviöljy, sokeri, raastettu hyvin pestyn limen kuori, mehu ja kananmunat. Yhdistä kuivat aineet eri kulhossa. Lisää jauhot kahdessa osassa taikinaan ja sekoita kunnes tasaista.
Kaada taikina öljyllä kevyesti voideltuun irtopohjavuokaan (23 cm). Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 45-50 minuuttia. Kakku on kypsä kun keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa ja pinta on saanut väriä.
Ripottele jäähtyneen kakun päälle limesokeria. (Sekoita limen kuorta ja sokeria.)