Punaviiniraparperit ja vaniljakerma
Nyt alkukesän sesongin alkaessa, tämän viikonlopun jälkiruuan pääosassa on raparperit. Tykästyin tähän reseptiin kevään Lontoon matkalla bloggaajaystävien kanssa. What Katie Ate -blogin resepti, joka yhdistää punaviinin, appelsiinin, raparperin ja vaniljaisen kerman on juuri niin hyvää kun sen kuulostaakin.
Punaviiniraparperit ja vaniljakerma
– 6-7 raparperinvartta
– punaviiniä
– 1 dl sokeria
– 1/2 appelsiinin kuori
– 1 vaniljatanko
– 2 dl kuohukermaa
– 1 dl ranskankermaa
Paloittele raparperit ja nosta ne uunivuokaan. Kaada vuokaan punaviiniä kunnes raparperit melkein peittyvät. Ripottele pinnalle sokeria ja raastettua appelsiinin kuorta. Halkaise vaniljatanjo pituussuunnassa, ja upota yksi puolikas raparperien keskelle. Paista 175 asteessa reilu 30 minuuttia kunnes raparperit ovat pehmeitä.
Raaputa jäljellä olevasta vaniljatangon puolikkaasta siemenet veitsellä. Vatkaa kermavaahto ja lisää loppuvaiheessa vaniljansiemenet. Kääntele sekaan ranskankerma. Tarjoile lämpimän raparperipaistoksen kanssa.