Mascarpone-marjapaistos
Tyhjensin viimeiset pakasterasialliset marjoja ennen uuden kauden satoa. Mustikoita, vadelmia ja mustaherukoita. Tämä marjapaistos on nopeaakin nopeampi jälkiruoka myös tuoreista marjoista ihanalla mascarponejuustolla kuorrutettuna. Paistos valmistuu myös hyvin grillissä, ja tuoreiden marjojen sekaan voi lisätä vaikkapa lorauksen jälkiruokaviiniä. Varma juhannusillan suosikki!
Mascarpone-marjapaistos (4 annosta)
– reilu 5 dl suomalaisia marjoja, tuoreita tai pakaste
– 4 rkl sokeria
– 200 g mascarponea
Laita marjat pieneen uunivuokaa ja lisää joukkoon 2 rkl sokeria. Sekoita mascarpone tasaisen pehmeäksi ja lusikoi marjojen pintaan. Paista 225 asteessa 5-10 minuuttia kunnes mascarponen pinta kuplii ja saa väriä.