Vaniljainen mansikkahillo
Mansikat ovat nyt parhaimmillaan. Säilöin viime viikolla pakastimeen parhaat polkat ja tein mansikka-raparperikiisseliä ja mansikkamuffineita. Ulkona satelee – nyt on hillonkeiton aika! Tässä helpossa mansikkahillossa maistuvat vanilja ja vähän kardemummakin. On muuten kokeilemisen arvoinen makuyhdistelmä.
Mansikkahillo (2-4 purkkia)
– 1 kg mansikoita, tuoreita tai pakastettuja
– 1/2 dl vettä
– 500 g hillosokeria
– 1 vaniljatanko
– 1/2 tl kardemummaa
Poista mansikoiden kannat ja halkaise suurimmat mansikat. Laita mansikat kattilaan ja lisää kattilaan sekaan pieni määrä vettä. Kuumenna liedellä keskilämmöllä kunnes marjat pehmenevät. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja laita se kattilaan. Lisää joukkoon kardemumma ja hillosokeri. Anna hillon poreilla hillosokeripakkauksen ohjeen mukaan, noin 10 minuuttia.
Poista vaniljatanko ja kaada hillo puhtaisiin hillopurkkeihin. Sulje kannet tiiviisti, ja anna jäähtyä kokonaan ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytän hilloa 2-3 viikkoa. Jos sitä riittää niin kauan.