Avokado-quesadillat
Kaupoissa on ollut hyvin saatavilla pehmeitä ja maukkaita avokadoja. Quesadillat (espanjasta suomeksi käännettynä pienet juustoiset palat) ovat nopsa arki-illan ruoka. Lusikoi avokadoa tortillakuorien väliin – lisää mukaan papuja ja tuoretta rucolaa ja tietysti reilusti juustoa.
Avocado-quesadillat
– 4 pehmeää vehnätortillaa
– 1 dl valkoisia papuja (säilyke)
– 1 kypsä avokado
– 2 kourallista tuoretta rucolaa
– 400 g raastettua juustoa (esim. cheddar)
Tarjoiluun
– creme fraichea tai kermaviiliä
Valuta säilykepavut. Halkaise avokado ja lusikoi se kuoresta. Lado papuja, avokadoa, rucolaa ja raastettua juustoa kahdelle tortillalle. Paina päälle toiset tortillat.
Nosta quesadilla kuumalle pannulle ja paista molemmilta puolilta 1-2 minuuttia kunnes juusto sulaa ja pinta saa väriä. Leikkaa neljään osaan ja tarjoile kuumina creme fraichen tai kermaviilin kanssa.