Banaani-kanelimuffinit

Kiireen viikon jälkeen, on aika hidastaa tahtia viikonlopuksi. Ei sähköposteja, kalenterimerkintöjä, exceleitä. Sen sijaan leivon muffineja. Tämä banaani-kaneliversio on yksi vanhimmista ja tutuimmista resepteistäni. Siihen voi luottaa aina. Sipaise pintaa reilusti tuorejuustokuorrutusta. Iloista viikonloppua!

fk-banaani-kaneli-muffinit.jpg

Banaani-kanelimuffinit (14-18 kpl)

– 150 g sulatettua voita
– 2 kananmunaa
– 2 dl maitoa
– 2 dl sokeria
– 2 banaania
– 1 tl vaniljaesanssia
– 4 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 1 dl pekaanipähkinöitä
– 1 tl kanelia

Kuorrutus
– 200 g tuorejuustoa
– 2 dl tomusokeria
– kanelia ripotteluun

Sekoita kulhossa sulatettu ja huoneenlämpöinen voi, kananmunat, maito ja sokeri. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joukkoon. Lisää vaniljaesanssi. Voit korvata nestemäisen esanssin myös vaniljasokerilla.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, pilkotut pekaanipähkinät ja kaneli. Lisää kuivat aineet taikinaan, ja sekoita ainoastaan kunnes taikina on tasaista.

Laita paperiset muffinivuokat metalliselle muffinipellille, ja lusikoi taikina vuokiin. Paista 200 asteessa 15-25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Muffinit ovat valmiit kun hammastikku on keskelle pistettäessä puhdas ja rakenne tuntuu kimmoisalta.

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon pieni määrä vettä. Levitä kuorrute muffinien pintaan ja ripottele päälle kanelia.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.