Blinit

Illanistujaisten sesonkiin sopiva tarjottava on nyt ehdottomasti blinit. Kerää ostoskoriin ainekset taikinaan, lohta, mätiä, smetanaa, sipuli ja lisäksi muutama salaatti (vaikkapa katkarapusalaatti ja tillikurkkusalaatti). Taikinan voit tehdä valmiiksi jo ennen iltaa. Paista porukalla iso lautasellinen blinejä kynttilänvalossa ja nauti ne kuohuviinin kanssa. Ihanaa perjantaita!

img_0403.jpg

Kokeilin bliniohjetta tattarijauhopaketin kyljestä. Hyvä perusohje kuohkeille ja perinteisen happamille blineille. Paistoin blinit valurautapannussa.

Blinit (16 kpl)

– 3 dl kermaviiliä
– 15 g hiivaa
– 2 dl tattarijauhoja
– 1 tl sokeria
– 1 dl kuumaa maitoa
– 1 tl suolaa
– 1 rkl voisulaa
– 1 keltuainen
– 1 valkuainen
– voita paistamiseen

Lämmitä kermaviili kattilassa miedolla lämmöllä kädenlämpöiseksi. Liuota lämpimään kermaviiliin murennettu hiiva. Sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota reilu tunti huoneenlämmössä liinalla peitettynä.

Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.

Kuumenna ohukaispannu rauhassa miedolla lämmöllä. Paista pannulla reilussa voissa paksuja blinejä. Tarjoa lämpiminä lohen, mädin, smetanan ja hienonnetun sipulin kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.