Chili-cashewpähkinät
Tämä viikko on taas vilahtanut tiiviisti toimistolla. Energiaa tuntuu löytyvän hurjasti lisää kun katsoo ulos. Kevät tulee! Tässä nopsa idea naposteluun. Nämä chilipähkinät päihittävät kaupan valmispähkinät mennen tullen. Ne ovat koukuttava yhdistelmä suolaista ja tulisuutta sekä häivähdys siirapin makeutta.
Chili-cashewpähkinät
– 300 g paahtamattomia cashewpähkinöitä
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 rkl tummaa siirappia
– 2 tl kuivattuja chilihiutaleita (tai hienonnettua tuoretta chiliä)
– reilu hyppysellinen sormisuolaa (esim. Maldon)
Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä. Lisää pannuun pähkinät. Sekoita joukkoon siirappi, chilihiutaleet ja suola. Paahda koko ajan sekoitaen muutama minuutti kunnes pähkinät saavat väriä ja tuoksuvat paahteiselta. Kaada pähkinät kulhoon ja tarjoile.