Chorizo-tomaattifrittata
Maanantain ja myöhäisen työillan kunniaksi – tässä yksi helpoimmista ja herkuimmista arki-illan ruuista. Chorizon, tomaatin ja vuohenjuusto pettämättömän yhdistelmä toimii saumattomasti tässäkin ruuassa.
Frittatan logiikka toimii myös muilla raaka-aineilla: täytteet kuulotetaan sipulin kanssa nopeasti paistinpannussa, päälle kaadetaan muna-maitoseos, ja pohja paistetaan kullankeltaiseksi liedellä. Sitten pannu uuniin, ja frittata paistuu ilmavan pehmeäksi ja reinoilta rapeaksi loppuun uunissa.
Chorizo-tomaattifrittata (6 annosta)
– 2 chorizomakkaraa
– 1 pieni punasipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– 1 tl oliiviöljyä
– 6 kananmunaa
– 3/4 dl maitoa
– 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
– suolaa ja mustapippuria
– kourallinen kirsikkatomaatteja
– 150 g pehmeää vuohenjuustoa
– tuoretta rucolaa
Kuumenna öljy paistinpannussa reilulla keskilämmöllä. Lisää pannulle viipaloitu makkara, hienonnettu sipuli ja valkosipuli, ja paista muutama minuutti.
Vatkaa kananmunat ja maito kevyesti sekaisin kulhossa. Mausta chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Kun makkara on saanut hyvän paistopinnan, kaada muna-maitoseos pannuun. Lisää päälle halkaistut kirsikkatomaatit ja murennettu vuohenjuusto.
Paista frittataa liedellä reilu viisi minuuttia kunnes reunat alkavat hyytyä. Siirrä pannu uuniin 200 asteeseen ja paista noin 10 minuuttia kunnes keskiosa on hyytynyt. Tarjoile tuoreen rucolan tai salaatin kanssa.
Vinkki: Valitse pannu joka soveltuu uuniin. Teflon pinnoite ei tykkää liiemmin uunista, ja kädensijan materiaali tulee myös olla lämmön kestävää.