DIY dinner party: alkuruoka

Illallismenun kokoava juttusarja alkoi eilen alkumaljalla ja pikku naposteltavalla. Tänään siirrytään olohuoneesta ruokapöydän ääreen ja illallinen alkaa alkuruualla. Paistetulla valkohomejuustolla ja oliiveilla on helppo tehdä vieraisiin vaikutus. Sen voi napata uuniin kun vieraat tulevat, ja se valmistuu itsestään sillä aikaa kun alkumaljoja nautitaan keskustelun lomassa.

fk-alkuruoka2.jpg

Alkuruoka
Paistettu valkohomejuusto ja yrttiset oliivit

– 1 kiekko valkohomejuustoa
– kourallinen mustia ja vihreitä oliiveja
– 3 rkl oliiviöljyä
– 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
– tuoreita timjamin oksia
– leipää tarjoiluun

Nosta juustokiekko uunin kestävään kulhoon tai pieneen vuokaan. Sekoita oliivit, oliiviöljy ja raastettu sitruunankuori. Kaada seos astian reunoille ja lisää joukkoon muutama timjamin oksa. Paista 175 asteessa 10-20 minuuttia kunnes juusto on keskeltä pehmeän sulaa. Tarjoile leivän kanssa.

 

Psst. Tämän viikon kolme parasta palstan kommenttia palkitaan Miika Pölkin ja Heikki Valkaman Sushikirja -teoksella. Jos kommentoit vierailijana, muista laittaa kommenttiin mukaan sähköpostiosoitteesi. Don’t be shy – kerro omat vinkkisi illanistujaisiin tai vaikkapa pahin mokasi emäntänä tai vieraana!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.