DIY dinner party: jälkiruoka

Sinne se taas viikko hurahti! Tänään on vuorossa jo koko menun huipennus eli jälkiruoka. Halusin tehdä reseptin, jonka voi tehdä täysin etukäteen vaikkapa edellisenä iltana tai aikaisemmin. Ja kun kana ja vihannekset tarvitsevat uunia, niin jälkiruokapa menee pakastimeen!

Hauskaa viikonloppua! Nautitaan rennosta illasta ystävien tai perheen kanssa – ja itse tehdystä ruuasta!

fk-punaviinigranita.jpg

Jälkiruoka
Punaviinigranita (6:lle)

– 1 1/2 dl vettä
– 2 dl puristettua appelsiinimehua (n. 2 appelsiiniä)
– 1 1/2 dl sokeria
– 1/2 vaniljatanko
– 1 tl kanelia
– 5 dl punaviiniä

Kuumenna kattilassa vesi, appelsiinimehu, sokeria, pitkittäissuunnassa halkaistu vaniljatangon puolikas ja kaneli. Sekoita liedellä kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen jäähtyä.

Poista vaniljatanko. Sekoita siirappiin punaviini. Kaada seos metalliseen tai muoviseen astiaan. Peitä astia muovikelmulla ja nosta pakastimeen. Anna granitan jäätyä yön yli.

Ota granita pois pakastimesta hieman ennen tarjoilua. Riko jäätyneen seoksen rakenne haarukalla ja tarjoile.

fk-punaviini-granita2.jpg

Tämän viikonjuttusarja loppuu illallisen tapaan jälkiruokaan ja keskusteluun – vielä ehdit hyvin mukaan kertomaan omia ideoita ja kokemuksiasi onnistuneeseen iltaan ystävien kanssa. Pääsen palkitsemaan kolme parasta kommenttia tältä viikolta Sushikirja-teoksella. Jos et ole Lilyn kirjautunut käyttäjä, muista jättää kommenttiin mukaan sähköpostiosoitteesi. Voittajat julkaistaan palstalla maanantaina 14.11.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.