DIY dinner party: lisuke

Sitruunaisen uunikanan kaveriksi sopii loistavasti lisukesalaatti. Syksyn makuja salaattiin tuovat paahdetut vihannekset. Talvikurpitsa, punajuuri, ruusukaalit, tuoreet pinaatinlehdet, sinihomejuusto ja kevyt sinappinen kastike. Varmasti yksi illan suosikki!

fk-salaatti-sivulta3.jpg

Lisuke
Paahdettu vihannessalaatti (6:lle)

– 1 pieni talvikurpitsa
– kourallinen ruusukaaleja
– 2-3 punajuurta
– oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

– pala sinihomejuustoa
– pekaanipähkinöitä
– kulhollinen salaattisekoitusta (esim. frisee, pinaatti, rucola)

Sinappinen kastike
– 4 rkl oliiviöljyä
– 2 rkl valkoviinietikkaa
– puristus sitruunanmehua
– 1 tl dijonsinappia

Leikkaa talvikurpitsa paksuiksi siivuiksi ja poista siemenet. Poista uloimmat ruusukaalin lehdet ja halkaise kaalit. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Nosta vihannekset uunivuokaan ja pyörittele lorauksessa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia kunnes vihannekset ovat paahtuneita ja rapeita.

Sekoita vihannekset salaatin sekaan. Murenna pintaan sinihomejuustoa ja pekaanipähkinöitä. Sekoita kastikeainekset ja lusikoi kastiketta salaatin päälle.
 

fk-salaatti2.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.