DIY dinner party: pääruoka
Tämän illallismenun pääpaikan itselleen lunastaa kiistatta rapeaksi paistunut sitruunainen uunikana. Kokonainen kana on näyttävä ja se valmis paistettavaksi reilusti alle vartissa. Kana kypsyy uunissa itseksekseen jättäen aikaa muille valmisteluille. Ja lasilliselle viiniä ruuanlaiton lomassa.
Pääruoka
Sitruunainen uunikana ja sipulit (6:lle)
– 1 kokonainen kana (n. 1.5 kg)
– 1 luomusitruuna
– 2 rkl voita
– 2 rkl oliiviöljyä
– 5 pientä keltasipulia
– 1 valkosipuli
– 3-4 dl kanalientä
– suolaa ja pippuria myllystä
Nosta kana uunivuokaan. Leikkaa pesty sitruuna reilun kokoisiksi paloiksi. Laita puolet sitruunasta kanan sisään ja solmi jalat narulla napakasti yhteen. Hiero voita ja oliiviöljyä kanan pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Puolita kuoritut sipulit. Leikkaa valkosipuli kuorineen kahtia. Nosta sipulit ja loput sitruunapalat vuokaan. Kaada vuokaan lämmin kanaliemi niin että vuoka pohja peittyy.
Paista 225 asteessa 30 minuuttia, ja laske lämpötila 200 asteeseen. Lusikoi nestettä kanan pintaan. Jatka paistamista vielä vajaa tunti kunnes kana on kypsää ja pinta rapea.
Tämän viikon kolme parasta palstan kommenttia palkitaan Miika Pölkin ja Heikki Valkaman Sushikirja -teoksella. Jos kommentoit vierailijana, muista laittaa kommenttiin mukaan sähköpostiosoitteesi. Don’t be shy – kerro omat vinkkisi illanistujaisiin tai vaikkapa pahin mokasi emäntänä tai vieraana!