Gorgonzola-gnocchipaistos

Tämän paistoksen parmesaanin, chilin, valkosipulin, mascarponen ja paahdetun paprikan tähdittämä kastike on kokeilemisen arvoinen. Sauvasekoittimella syntyvän kastikkeen idean löysin aikoinaan Delicious-lehdestä, ja olen tehnyt siitä aina tilanteeseen sattuvan muunnelman. Vaikka iltaruoka jäisi kiireisenä arki-iltana myöhäiseksi, lautasellinen tätä hellii mieltä.

fk-gnocchipaistos.jpg

Gnocchipaistos (4 annosta)

– 450 g perunagnoccheja

Kastike
– 280 g paahdettuja punaisia paprikoita (säilyke)
– 1 punainen chili
– 2 valkosipulinkynttä
– 70 g parmesaania
– 2 rkl mascarponea
– tuoretta basilikaa
– 2 rkl oliiviöljyä
-karkeaa suolaa & mustapippuria

Päälle
– sinihomejuustomuruja
– pinjansiemeniä

Aloita kastikkeesta. Valuta paprikat. Niitä löytyy valmiiksi paahdettuna ja säilöttynä lasipurkissa. Soseuta paprikat, chili (poista halutessasi siemenet) ja kuoritut valkosipulinkynnet sauvasekoittimella. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Lisää raastettu parmesaani, mascarpone ja basilika. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Pidä sekoitin päällä ja lisää joukkoon oliiviöljyä ohuena nauhana. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kypsennä gnocchit suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä. Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä ja paista gnoccheja muutama minuutti keskilämmöllä. Kaada kastike gnocchien päälle ja kuumenna.

Kaada gnocchit ja kastike uunivuokaan. Ripottele päälle sinihomejuustoa ja pinjansiemeniä. Paista 200 asteessa muutama minuutti kunnes juusto on sulanut ja pinjansiemenet ovat saaneet väriä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.