Grillattu lohi ja jugurttikurkkusalaatti
Ostin kaupan kalatiskistä pätkän lohifilettä. Jääkaapissa oli kurkku ja turkkilaista jugurttia. Siinä kaikki tämän nopean aterian avaimet. Lohi kypsentyy rapeapintaiseksi kuumassa uunissa tai grillissä. Tuoreen rapea kurkkusalaatti saa potkua chilistä ja yrteistä.
Grillattu lohi (4 annosta)
– 500 g lohifilettä
– suolaa & mustapippuria myllystä
Jugurttikurkkusalaatti (4 annosta)
– 1 kurkku
– 3 dl turkkilaista jugurttia
– 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
– tuoreita yrttejä, kuten tilliä ja oreganoa
– suolaa & mustapippuria
Paista suolalla ja pippurilla maustettu lohi nahkapuoli alaspäin grillissä tai uunissa reilussa 200 asteessa kunnes pinta on rapea.
Kuutioi kurkku. Sekoita jugurtin joukoon chilihiutaleita, kevyesti veitsellä hienonnetut yrtit, ripaus suolaa ja pippuria ja viimeisenä kurkkukuutiot. Anna maustua jääkaapissa hetki ja tarjoile lohen kanssa.