Helpot riisipaperikääröt
Jos et ole ennen kokeillut riisipaperia keittössä niin nyt kipinkapin aasialaiseen kauppaan ostoksille. Syötävä riisipaperi on valmistettu riisi- ja tabiocajauhoista eikä sitä tarvise kypsentää – kovat arkit pehmenevät kätevästi vedessä. Sisään kääröihin voi laittaakin sitten vaikka mitä – kasviksia, kanaa, katkarapuja. Tässä ohje kasviskääröille, jotka maustaa aasialainen limekastike. Kivaa perjantaita!
Riisipaperikääröt (4 annosta)
– 8 – 10 riisipaperiarkkia
– soijakastiketta tarjoiluun
Täyte
– 85 g ohuita lasinuudeleita (vermicelli)
– 1/2 kurkku
– 1 paprika
– 1 – 2 kevätsipulia
– kourallinen thaibasilikaa
Kastike
– 1/2 dl limemehua
– 1 rkl seesaminsiemenöljyä
– 1 rkl sokeria
– 1 chili
Leikkaa kurkku ja paprika tikuiksi. Silppua hienoksi kevätsipuli ja basilika.
Kaada kulhoon kiehuvaa vettä, laita nuudelit veteen ja peitä kulho. Anna nuudeleiden pehmentyä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan tai noin 3 minuuttia. Valuta vesi pois ja sekoita vihannesten joukkoon. Pätki pisimpiä nuudeleita tarpeen mukaan.
Hienonna chili ja sekoita kastikeainekset. Sekoita kastike täyteeseen.
Laita lautaselle kädenlämpöistä vettä ja pehmitä riisipaperiarkit vedessä yksi kerrallaan ja kääri sisään täytettä. Taita rullan päät kiinni. Leikkaa kääröt puoliksi terävällä veitsellä ja tarjoile soijakastikkeen kanssa.