Kanavartaat ja sataykastike
Loma! Tämän viikon ruokajuttuja kirjoittelen Amerikan auringon alla. Ja sitä on kyllä riittänytkin ensimmäiset päivät. Lämpötilat kiikkuvat +30 asteen molemmin puolin. Ulkokeittiö ja grilli ovat siis kovassa käytössä.
Pähkinävoita ei voi sivuuttaa kun Yhdysvalloissa ollaan, ja sitä voi käyttää yllättävän monipuolisesti myös muuhun kun peanutbutter & jelly -leipiin. Sataykastikkeessa se toimii loistavasti yhdessä aasialaisten makujen kanssa. Näppärät kanavartaat sopivat kastikkeen seuraksi hyvin. Kokeile kastiketta myös grillattujen jättikatkarapujen kanssa!
Pyysin Fanni & Kanelin vieraaksi huomiseksi suositun ruokabloggaajan ja skandinaavisen ruuan lähettilään Sydneystä! Luvassa reseptivinkki, joka sopii vaikkapa näiden vartaiden kanssa nautittavaksi.
Kanavartaat ja sataykastike (4 annosta)
– 4 kananrintafilettä
– oliiviöljyä
– suolaa & mustapippuria
– varrastikkuja
Kastike
– 4 reilua rkl maapähkinävoita (peanut butter)
– 1 valkosipulinkynsi
– 2 cm pala inkivääriä
– 1 punainen chili
– 1 limen kuori ja mehu
– 2 rkl soijakastiketta
– kuorallinen tuoretta korianteria (tai basilikaa)
– loraus vettä tarvittaessa
Lusikoi pähkinävoi korkeareunaiseen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja inkiväärin pala. Poista chilistä siemenet ja kanta. Raasta limen kuori. Laita kaikki ainekset kulhoon, ja soseuta sauvasekoittimella. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Lisää joukkoon pieni määrä vettä jos kastike tuntuu liian paksulta.
Paloitte kana ja työnnä varrastikkuihin. Grillaa kypsäksi. Tarjoile sataykastikkeen ja salaatin kanssa.