Kaneli-sokeribiscotti
Ota hetki aikaa – kuppi espresso ja pari biscottia.
Kanelisokeribiscotti (24 kpl)
– 5 dl vehnäjauhoja
– 1 tl kanelia
– 1 tl kardemummaa
– 1 tl leivinjauhetta
– 1/4 tl suolaa
– 2 1/2 dl sokeria
– 125 g voita, huoneenlämpöistä
– 1 kananmuna
– 1 keltuainen
– 1 tl vaniljaesanssia
{ päälle }
– 1 kananmuna voiteluun
– 1/2 dl sokeria
– 1 tl kanelia
Sekoita jauhot, kaneli, kardemumma ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kananmuna, keltuainen ja vaniljaesanssi. Voit korvata esanssin vaniljasokerilla.
Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita kunnes taikina on paksua ja tasaista. Jaa taikina kahteen osaan ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinasta kaksi litteää tankoa noin 3 cm paksuista tankoa. Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle kanelisokeria.
Paista 160 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia kunnes tangot ovat kauniin ruskeat ja painaessa kiinteät. Anna tankojen jäähtyä pari minuuttia. Leikkaa molemmat tangot noin 12 osaan sahanteräveitsellä. Käännä palat leikkauspinta alas päin pellille. Ripottele päälle kanelisokeria. Paista noin 10 minuuttia kunnes biscotit ovat rapeita.