Kaneli-suklaapähkinät

Näistä nopeista ja helpoista suklaapähkinöistä vaan maistaa että ne itse tehty. Kalpene kaupan karkkihyllyn suklaapalat! Tarjoile kaneliset suklaasuupalat vaikkapa kuivattujen hedelmien kanssa samalta tarjottimelta – maistuu loistavasti pikkujoulujuomien kanssa.

fk-suklaapahkinat.jpg

Kaneli-suklaapähkinät (200 g)

– 100 g kuorittuja manteleita
– 100 g saksanpähkinöitä
– 130 g tummaa suklaata
– 1 rkl kanelijauhetta
– 1/2 rkl kaakaojauhetta

Paahda saksanpähkinät 150 asteessa noin 5 minuuttia kunnes ne tuoksuvat pähkinäisen paahtuneilta. Anna jäähtyä. Paloittele suklaa keraamiseen, lasiseen tai muoviseen lämpöä kestävään kulhoon, ja nosta se hyöryävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa hitaasti alhaisella lämmöllä kunnes se on tasaista.

Pyörittele mantelit ja saksanpähkinät muutama kerrallaan sulatetussa suklaassa, ja nosta ne leivinpaperin päälle jähmettymään. Sekoita kaneli ja kaakao pienessä pakastepussissa ja ravista pähkinöitä ja manteleita pussissa kunnes kaikissa on kanelipeite. Ravistele ylimääräinen jauhe pois ja tarjoile.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.