Karhunvatukka-ricottapiirakka

Viikonloppu kului kaupungissa, mutta marjasaalis voi löytyä kaupastakin! Kun saan käsiini kotimaisia karhunvatukoita, teen tätä harvinaista herkkua. Tähän yksinkertaiseen ricottatäytteiseen piirakkaan sopivat myös muut marjat. Kokeile vaikka vadelmilla ja punaherukoilla!

fk-karhunvatukkapiiras.jpg

Karhunvatukka-ricottapiirakka (8-10 palaa)

Pohja
– 4 dl vehnäjauhoja
– 3 rkl sokeria
– 125 g kylmää voita
– 1/2 dl kylmää vettä

Täyte
– 250 g ricottajuustoa
– 1/2 dl sokeria
– 1 rkl vaniljasokeria
– 2 kananmunaa
– noin 200 g karhunvatukoita

Aloita pohjasta. Yhdistä jauhot ja sokeri. Paloittele kylmä voi kuutioiksi, ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on noin herneen kokoista murua. Pirskottele joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita taikina pakastimeen 10 minuutiksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (22 cm). Leikkaa reunoilta pois ylimääräinen taikina ja tasoittele reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Valmista täyte sillä aikaa kun pohja on uunissa. Sekoita ricottajuusto, sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja ripotte pinnalle karhunvatukoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia kunnes täyte on kiinteää muttei vielä ruskettunut. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

fk-karhunvatukat.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.