Karpalo-mantelibiscotti

Mittari pysyi koko päivän pakkasella, kotona odottaa nippu joululehtiä ja joulutunnelmaa voi viritellä joulukeksejä leipomalla. Biscotit paistuvat uunissa kahteen kertaan ihanan rapeiksi korpuiksi. Näissä biscoteissa maistuvat karpalot ja mantelit. Ne ilahduttavat kauniisti pakattuna myös vaikkapa pikkujoululahjana.

fk-joulubiscotit.jpg

Karpalo-mantelibiscotti (24 kpl)

– 2 dl kuivattuja karpaloita
– 3 dl kuumaa vettä
– 7 1/2 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 1/4 tl suolaa
– 60 g voita, huoneenlämpöistä
– 2 1/2 dl sokeria
– 3 kananmunaa + 1 voiteluun
– 1 tl vaniljaesanssia
– 2 dl kokonaisia manteleita

Laita karpalot pehmenemään kuumaan veteen 10-15 minuutiksi. Valuta vesi pois. Sekoita venhäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa erillisessä kulhossa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa jokainen muna taikinaan ennen kuin lisäät seuraavan. Lisää vanilja. Voit korvata vaniljaesanssin vaniljasokerilla. Sekoita taikinaan jauhoseos. Lisää karpalot ja mantelit, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kädellä.

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle uunipellille. Muodosta taikinasta kaksi litteää noin 3 cm paksuista tankoa. Voitele pinta kevyesti vatkatulla kananmunalla, ja ripottele päälle sokeria. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia kunnes tanogt ovat kauniin ruskeat ja painaessa kiinteät.

Anna tankojen jäähtyä pari minuuttia. Leikkaa molemmat tangot noin 12 osaan sahanteräveitsellä. Käännä palat leikkauspinta alas päin pellille. Ripottele päälle sokeria. Paista 150 asteessa 10 minuuttia kunnes biscotit ovat rapeita.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.