Katkarapu- ja sillipalat

Vappuviikonloppu lähestyy! Nämä suolaiset herkkupalat syntyvät nopeasti keitetyistä kananmunista. Tee katkarapu- tai silliversioita, tai vaikkapa molempia kuohuvan juoman kanssa nautittavaksi hyvällä porukalla. Suupalat sopivat hauskasti myös vappubrunssille – sään mukaan sisällä tai ulkona!fk-vappu-snack2.jpg

Katkarapu- ja sillipalat (6 hengelle)

– 8 keitettyä kananmunaa
– 8 palaa rapumarinoitua silliä
– 1 punasipuli
– pakastekatkarapuja
– 4-5 rkl creme fraichea
– sitruunamehua
– pieni nippu tilliä
– sitruunalohkoja tarjoiluun

Leikkaa kovaksi keitetyt ja kuoritut kananmunat halki pitkittäissuunnassa. Asetele kananmunan puolikkaat tarjoilulautaselle. Nostele sillinpalat 8 puolikkaan päälle ja ripottele silputulla punasipulillla. Rapumarinoitu silli käy hyvin tähän reseptiin, tai voit myös käyttää omaa suosikkisilliäsi.

Sekoita pieni puristus sitruunan mehua creme fraicheen, ja lusikoi se loppujen kananmunan puolikkaiden päälle. Nostele sulaneet ja valutetut katkaravut creme fraichen päälle. Koristele kananmunat silputulla tillillä, ja asettele sitruunalohkot tarjoilulautaselle.

fk-vappu-snack.jpg

koti ruoka-ja-juoma