Kattila

Uuden helsinkiläisen ravintolakonseptin paikka yllättää. Kuuden huippuammattilaisen luotsaaman keittiömaailma Kattila avataan Linnanmäelle huhtikuussa. Kattilaan kuuluu kuusi ravintolaa, joiden pitkän linjan ravintoloitsijat ovat ansainneet yhteensä neljä Michelin-tähteä – yrittäjien mukaan hintataso tulee kuitenkin olemaan budjettiystävällinen.

kattila.jpg

Demon ja Groteskin riveissä tutuksi tullut keittiömestari Tommi Tuominen tuo Kattilaan Kuula-nimisen lihapullabaarin, joka on lainannut sekä aikuisiin että lapsiin vetoavan konseptinsa New Yorkista. Postresista tutut keittiömestarit tarjoilevat uudessa Coccola-ravintolassaan välimerellisiä makuja, jotka painottuvat italialaiseen keittiöön: listalla on niin risottoa, pastaa kuin pizzaa. Hans Välimäen ravintolan konsepti on peräisin Pohjois-Amerikasta, ja sen toistaiseksi salainen päätuote tulee olemaan yksinkertainen ja helposti muunneltavissa.

Kotimaiseen keittiöön keskittynyt Aino avaa Kattilaan ravintolan nimeltä Ilona, joka tarjoaa suomalaisia makuja suomalaisista raaka-aineista poronkäristyksestä kalaan. Sushibar + Wine yhdistää skandinaavisen muotoilun, sushin ja luomuviinit, joita ravintola tuo itse maahan.

Huipputasoisen keittiömaailman konseptin on luonut ravintola-alan visionääri Kim Heiniö, jonka Kattilan yläkertaan sijoittuva Caruzello muodostaa keittiömaailman kuudennen jäsenen. Caruzellossa on tarjolla moderni eurooppalainen perhebuffet, ja tilaa on mahdollista varata myös yksityiskäyttöön. Myös kasvissyöjät on huomioitu: lihapullabaarista saa kasvispullia ja tarjolla on mm. vegesushia.

Kattila palvelee Linnanmäen asiakaskunnan lisäksi lähikortteleiden asukkaita ja suurin osa annoksista on tilattavissa myös mukaan. Kattila on kuumana 21. huhtikuuta alkaen.

Kuulostaa ehdottomasti kokeilun arvoiselta. Mihin kuudesta ravintolasta piipahtaisit ensimmäisenä?

kattila_keittiomaailma.jpg

Lähde ja kuvat: Linnanmäki

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.