Keksien parhaat

”Olis kiva leipoa jotain helppoa. Vaikka keksejä. Mikä on sun suosikkiresepti?”, ystäväni kysyi. Hmm, mietin. Näiden kahden välillä en osannut valita parempaa. Tässä siis kaksi  keksisuosikkia. Kumpi osuu sinun makuun paremmin?

fk-suosikkikeksit.jpg

Inkiväärikeksit (30 kpl)

– 100 g pehmeää voita
– 1 dl sokeria
– 1 tl vaniljasokeria
– 2 rkl tummaa siirappia
– 2 1/2 dl vehnäjauhoja
– 1/2 tl ruokasoodaa
– 1 tl inkiväärijauhetta

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot, ruokasooda ja inkivääri. Hidasta vatkaimen nopeutta ja sekoita jauhoseos taikinaan.

Muotoile taikinasta kolme pitkää pyöreää tankoa leivinpaperin päälle uunipellille. Painele tankoihin haarukalla raitoja.

Paista tangot 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes ne alkavat saada kevyesti väriä.

Anna tankojen jäähtyä muutama minuutti, ja leikkaa vinottain reilun pari sentin siivuiksi. Anna jäähtyä pellillä ja siirrä ilmatiiviiseen rasiaan.

Kanelisokeribiscotti (24 kpl)

– 5 dl vehnäjauhoja
– 1 tl kanelia
– 1 tl kardemummaa
– 1 tl leivinjauhetta
– 1/4 tl suolaa
– 2 1/2 dl sokeria
– 125 g voita, huoneenlämpöistä
– 1 kananmuna
– 1 keltuainen
– 1 tl vaniljaesanssia

– 1 kananmuna voiteluun
– 1/2 dl sokeria
– 1 tl kanelia

Sekoita jauhot, kaneli, kardemumma ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kananmuna, keltuainen ja vaniljaesanssi. Voit korvata esanssin vaniljasokerilla.

Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita kunnes taikina on paksua ja tasaista. Jaa taikina kahteen osaan ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinasta kaksi litteää tankoa noin 3 cm paksuista tankoa. Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle kanelisokeria.

Paista 160 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia kunnes tangot ovat kauniin ruskeat ja painaessa kiinteät. Anna tankojen jäähtyä pari minuuttia. Leikkaa molemmat tangot noin 12 osaan sahanteräveitsellä. Käännä palat leikkauspinta alas päin pellille. Ripottele päälle kanelisokeria. Paista noin 10 minuuttia kunnes biscotit ovat rapeita.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.