Kesävihannespasta ja rucolapesto

Loma on ohi, mutta kesä – ehei ollenkaan. Kaunista säätä näyttää riittävän, joten grillikausi siis jatkukoon! Kesäinen vihannespasta syntyy grillin lämmössä mukavasti foliokääröön piilotettuna. Keväällä esitin ihanan puutarhan rakentaneille vanhemmilleni toiveen – kurpitsapenkki metsän reunaan. Ja nyt sen sadosta nautitaan!

fk-kesapasta.jpg

Kesävihannespasta (4 annosta)

– 350 g spagettia
– 1 pieni kesäkurpitsa
– muutama kesäkurpitsan kukka
– kourallinen kirsikkatomaatteja
– loraus oliiviöljyä
– suolaa & mustapippuria myllystä
– ricottaa tarjoiluun

Rucolapesto

– iso nippu tuoretta rucolaa
– 3 valkosipulinkynttä
– 50 g pinjansiemeniä
– 2-3 rkl oliiviöljyä
– 1 dl raastettua parmesaania

Valmista ensin pesto. Hienonna rucola, kuoritut valkosipulinkynnet ja pinjansiemet leikkuulaudalla. Nosta ainekset huhmareeseen tai pieneen kolhoon ja sekoita reippaasti painellen pestoksi. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja raastettu parmesaani.

Valitse reilun kokoinen kattila. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi vesi pois.

Grillaa kuumassa grillissä tai pannulla kevyesti oliiviöljyllä sivellyt kesäkurpitsaviipaleet ja kirsikkatomaatit.

Jaa pasta ja vihannekset neljälle reilulle folioarkkipalalle. Mausta kevyesti suolalla, mustapippurilla ja lorauksella oliiviöljyä. Kääri ruoka folioon ja purista tiivisti kiinni. Nosta kääröt grilliin tai kuumaan uuniin ja paista 5 minuuttia. Tarjoile pasta ricotan ja rucolapeston kanssa.

fk-voiello-pasta.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.