Kevätillan herkku
Toukokuu on ollut lämmin. Ja melko kylmä. Tuulinen ja kylmä. Aurinkoisen kesäinen. Vaikka kevätilmat ovat vaihdelleet, yksi asia tuo varman kevätfiiliksen – valoisat illat. Tässä idea miten nauttia valosta ja hyvästä ruuasta tänä viikonloppuna.
Kaupassa koriin ei tarvitse koota suurta määrää raaka-aineita, ja koko näyttävä tämä herkkulautanen syntyy parissakymmenessä minuutissa. Ja suurin piirtein minuutissa avaat ja tarjoilet pullon kuohuvaa ruuan seuraksi.
Grillatut prosciutto-parsat
– nippu vihreää parsaa
– 10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua (prosciutto)
Paistettu camembert
– kiekko camembert-juustoa
– 1 rkl kapriksia
– loraus oliiviöljyä
– suolaa (esim. Maldon) & mustapippuria
– maalaisleipää ja rucolaa tarjoiluun
Napsaise pois parsojen puiset tyvet, ja kiehaute ne reilusti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta vesi pois. Kierrä kinkkusiivu parsojen ympärille.
Poista juustosta kääre ja nosta kiekko puiseen pakkauksen kanteen. Tee muutama kevyt viilto juuston pintaan ja ripottele päälle kapriksia. Lisää pintaan loraus öljyä, suolaa ja pippuria.
Paista parsat ja juusto 200 asteessa 5-10 minuuttia kunnes kinkun pinta on rapea ja juusto on sulanut. Voit paahtaa myös leipäpalat uunin jälkilämmössä pari minuuttia. Tarjoile tuoreen rucolan ja kuohuvan kanssa.