Kurpitsakeitto

Tähän keittoon ei voi olla ihastumatta. Varma veto niin arki-iltoina kuin viikonlopun illanistujaisissa – creme fraichella ja katkaravuilla tai ilman. Keittiössä tuoksu on yhtä ihana kun keitto itsekin!

pumpkin-soup.jpg

Kurpitsakeitto (4 annosta)

– 800 g kurpitsaa (esim. butternut)
– 1/2 punainen chili
– 1/2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
– 2 rkl oliiviöljyä
– 400 g perunaa
– 1 keltasipuli
– 3 rkl voita
– 6 dl laihaa kasvislientä
– 1/2 tl kanelia
– pieni ripaus muskottipähkinää
– karkeaa suolaa & pippuria
– 1 dl kuohukermaa

Päälle
– creme fraichea
– katkaravunpyrstöjä

Kuori ja pilko kurpitsa reiluksi paloiksi. Poista siemenet ja nosta palat uunivuokaan. Lisää joukkoon hienonnettua chiliä, hienoksi raastettua inkivääriä ja oliiviöljyä. Kääntele paloja öljyssä ja mausteissa. Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia kunnes kurpitsa on kypsän pehmeää.

Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli. Kuumenna voi isossa kattilassa ja kuullota kuutioita keskilämmöllä 10 minuuttia. Kaada laiha kasvisliemi kattilaan ja keitä perunat pehmeiksi. Mausta keitto kanelilla, aavistuksella muskottipähkinäjauhetta ja kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lisää sekaan kypsät kurpitsapalat. Nosta keitto pois liedeltä ja soseuta varovasti sauvasekoittimella. Lisää kerma, tarvittaessa lisää vettä ja kiehauta. Tarjoile creme fraichen ja katkarapujen kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.