Lämmin pinaatti-pekonisalaatti
Tuoreita pinaatin lehtiä paistinpannulla? Toimii! Pinaatista syntyy helposti lämmin salaatti pekonin, tomaattien ja pähkinöiden kanssa. Valkoviinietikka ja sitruuna tuo salaattiin raikkaan säväyksen, ja sokerin kanssa niistä syntyy salaatille kastike. Pinaatti kutistuu pehmetessää, joten reilusti pinaattia kaupasta mukaan. Kotona valmisteluihin menee vähemmän kuin vartti – todellista pikaruokaa!
Lämmin pinaatti-pekonisalaatti (3-4 annosta)
– 5 pekonisiivua
– 1 pieni punasipuli
– kourallinen pekaanipähkinöitä
– rasiallinen kirsikkatomaatteja
– 2 rkl valkoviinietikkaa
– 1 rkl sitruunanmehua
– 1 rkl sokeria
– 400 g tuoretta pinaattia
– suolaa ja mustapippuria myllystä
Pilko pekonisiivut pieniksi kuutioiksi ja paista keskilämmöllä pannulla. Nosta paistuneet pekoni kuivumaan talouspaperin päälle lautaselle. Jätä noin 3 rkl pekonin paistorasvaa pannulle. Kypsennä silputtu punasipuli pannulla pehmeäksi 5 minuuttia.
Lisää pannulle pekaanipähkinät, kirsikkatomaatit, viinietikka, sitruunanmehu ja sokeri. Kuumenna pannulla välillä sekoittaen muutama minuutti kunnes pähkinät ovat paahtuneet ja tomaatit kypsentyneet.
Nosta pannulle huuhdeltu ja kuivattu pinaatti, ja sekoita kevyesti. Anna pinaatin höyrystyä pannulla kunnes se alkaa kutistua ja pehmentyä. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja mausta suolalla ja pippurilla.