Lohi-seesaminuudelit
Lämminsavulohi oli kalatiskissä niin hyvännäköistä, että en voinut olla ostamatta. Tässä nopea aasialaisten makujen ateria arki-illan ruokaproblematiikkaa helpottamaan.
Lohi-seesaminuudelit (4 annosta)
– 400 g lämminsavulohifilettä
– 4 kiekkoa muna- tai riisinuudeleita
– tuoretta vesikrassia
Seesamikastike
– 2 rkl soijakastiketta
– 1 rkl sitruunanmehua
– 1/2 tl seesamiöljyä
– 4 rkl miriniä
– 1 tl raastettua inkivääriä
– 1 rkl seesaminsiemeniä
– 1 rkl nuudeleiden kuumaa keitinvettä
Kypsennä nuudelit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita kulhossa soijakastike, puristus sitruunanmehua, tilkka seesamiöljyä ja miriniä. Raasta joukkoon parin sentin pala kuorittua inkivääriä pienellä raastimen terällä. Sekoita mukaan seesaminsiemenet ja lopuksi kaikki maut yhdistämään aavistus kuumaa keitinvettä.
Siivilöi kypsät nuudelit ja sekoita joukkoon suurin osa kastikeesta. Nosta nuudeleiden päälle lohipala. Viimeistele lopulla kastikkeella ja tuoreella vesikranssilla.