Maailman helpoimmat browniet

Brownien teko kaatuu yleensä siihen, ettei kaapissa ole suklaata. Useat reseptit perustuvat sulatettuun suklaaseen, ja jostain syystä se ei usein säily kaapissa kovin pitkään. Johonkin se vaan aina häviää! Ja juuri silloin tekisi eniten mieli jotain suklaista.

Pelastus on tumma kaakaojauhe, jota pidän aina hollilla ruokakaapissa. Tämän reseptin lopputulos on täyteläisen suklainen, ei liian makea – ja niin kuin alkuperäisetkin browniet, tahmean pehmeä. Sekaan voi lisätä marjoja tai pähkinöitä oman maun mukaan. Sekoitin taikinaan tällä kertaa puolukoita; ne toivat kivasti kirpeyttä.

puolukka-brownie.jpg

Maailman helpoimmat browniet (16 palaa)

– 75 g leivontamargariinia
– 1  1/3 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
– 2 kananmunaa
– 2  1/2 dl sokeria
– 1  1/2 dl vehnäjauhoa
– noin 3 dl pähkinöitä ja/tai marjoja

Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt leivontamargariini ja kaakaojauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon kaakao-voiseos.

Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele sekaan ruohitut pähkinät ja/tai jäiset marjat.

Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm) ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes pinta on rapea ja keskikohta vielä pehmeä.

Anna brownien jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoile.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.