Manteli-ruusukaalipaistos
Paahtaminen uunissa tuo esiin ruusukaalin parhaat puolet. Sen maku muuttuu melkeinpä pähkinäiseksi, ja sopii täydellisesti yhteen manteleiden ja dijonkastikkeen kanssa. Ja ruuan tekeminen helppoa ja nopeaa kuin mikä!
Jos innostut ruusukaaleista, kokeile myös tätä reseptiä.
Manteli-ruusukaalipaistos (kahdelle)
– 1 rasiallinen (n.300 g) ruusukaaleja
– kourallinen manteleita
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 tl dijonsinappia
– 3 rkl oliiviöljyä
– 1 rkl valkoviinietikkaa
– suolaa ja mustapippuria myllystä
Halkaise ruusukaalit ja nosta ne manteleiden kanssa uunivuokaan. Pyörittele kevyesti oliiviöljyssä. Paista 200 asteessa reilu 20 minuuttia kunnes kaali on saanut väriä ja pehmentynyt hieman.
Sekoita pienessä kulhossa dijonsinappi, öljy ja valkoviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta paistokseen maun mukaan.