Marmeladipossua ja päärynöitä

Helmikuun aamut tuntuvat jo tuuman verran valoisammilta. Tykkään jotenkin erityisesti helmikuusta. Pimeimmän talven selkä on jo taittunut, mutta keittiössä voi vielä puuhata tuhdin talvista comfort foodia ennen ensimmäisiä kevään merkkejä. Teen paljon simppeleitä uuniruokia, ja tässä yksi suosikkini. Marmeladi ja dijonsinappi kuorruttavat possun maukkaan tahmeaksi, ja samalla uunissa paistuvat päärynät ja punasipulit. Possu ja päärynä yhdessä muuten toimii just eikä melkein.

marmeladi-possu.jpg

Marmeladipossua ja päärynöitä (2 annosta)

– 2 päärynää
– 2 punasipulia
– oliiviöljyä
– karkeaa suolaa ja mustapippuria
– 2 porsaankyljystä

{ marmeladikastike }
– 3 rkl appelsiinimarmeladia
– 1 tl dijonsinappia
– 2 rkl sulatettua voita
– ripaus suolaa

Kuori ja paloittele päärynät ja punasipulit. Nostele palat uunivuokaan, kaada pintaan hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Voitele porsaankyljyksen kevyesti öljyllä. Paista kuumalla pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta kunnes pinta on kauniin ruskea. Sekoita kastikkeen ainekset. Nosta kyljykset uunivuokaan paahtuneiden päärynöiden ja sipuleiden kanssa. Lusikoi lihan päälle marmeladikastiketta.

Anna ruuan paistua uunissa vielä noin 8 minuuttia kunnes kyljysten pinta on karamellisoitunut ja liha on kypsää.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.