Mikä ihmeen persimoni?
Persimonit näyttävät kaupan hedelmätiskissä houkuttelevilta. Mutta miltä ne oikein maistuvat, ja miten niitä voisi käyttää?
Persimonihedelmiä on useita eri lajikkeita – vastaan voi tulla nimiä kaki, sharon, fuyu ja hachiya. Pyöreitä ja soikeita. Kaupassa persimonit ovat usein raakoja, ja ne kannattaa jättää kypsymään pehmeiksi huoneenlämpöön. Raakana ne ovat kunnon happopommi. Kypsän persimonin voi kuoria ja syödä omenan tapaan. Oma suosikkini on halkaista ja lusikoida pehmeän hyytelömäiseksi kypsynyt hedelmä myslin ja jugurtin päälle.
Makea persimoni sopii hyvin myös hilloihin, salaatteihin ja leivontaan. Tässä kolme herkullista persimonireseptiä maailmalta.
Persimonikeksit – White on Rice Couple
Suklaa-persimonimuffinit – David Lebovitz
Uunipersimonit ja mascarpone – Martha Stewart
Ei kun pussillinen persimoneja ostoskoriin seuraavalla kauppareissulla ja maistelemaan!