Mini artisokat ja aioli
Löysin kaupasta mielettömän hyvännäköisiä mini latva-artisokkia. Kaveriksi aiolia ja leipää. Kevät!
Minilatva-artisokat (4 annosta)
– 500 g (5-6 kpl) mini latva-artisokkia
– 3 valkosipulinkynttä
– sitruunanmehua
– suolaa
– oliiviöljyä
Huuhdo latva-artisokat. Leikkaa kuivat lehtien kärjet pois ja halkaiset artisokat. Kaavi karvainen artisokan sydämen keskikohta pois lusikalla. Napsi pois sisäosien piikit.
Kuumenna reilu määrä vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Mausta keitinvesi rikoituilla valkosipulinkynsillä, sitruunamehulla ja suolalla. Keitä artisokkia 15-20 minuuttia kunnes sydän on pehmeä. Siivilöi pois vesi.
Lisää kattilaan artisokkien sekaan loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua. Paista keskilämmöllä muutama minuutti kunnes ne saavat pintaan vähän väriä. Siirrä artisokat tarjoiluastiaan.
Syödessä irroita lehtiä sormin. Syötävää on lehden paksuimmassa kohdassa. Poista mahdolliset piikit sisälehtien kärjissä ja etene keskikohtaan. Nauti artisokan sydän aiolin ja leivän kanssa.
Aioli
– 2 dl majoneesi
– 1 tl dijonsinappia
– 2 rkl sitruunanmehua
– raastettua sitruunankuorta
– 1-2 valkosipulinkynttä
– karkeaa suolaa & mustapippuria
Sekoita majoneesiin sinappi, sitruunanmehu, hienoksi raastettua sitruunankuorta ja valkosipulia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.