Minttuinen hernesosekeitto
Pääsiäisen keitto maistuu mintulta ja herneiltä. Keitto on näppärän nopea valmistaa pakasteherneistä ja muuttuu iloisen vihreäksi soseeksi hetkessä. Se sopii hyvin kevyeksi lounaaksi tai alkukeitoksi pääsiäispöytään.
Minttuinen hernesosekeitto (6 annosta)
– 1 keltasipuli
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 1/2 dl valkoviiniä
– 6 dl kasvislientä
– 3 pss (600 g) pakasteherneitä
– pieni kämmenellinen mintunlehtiä
– 1 dl kermaa
– suolaa ja mustapippuria
Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä isossa kattilassa. Kuullota hienonnettu sipuli kunnes se on pehmentynyt. Kaada kattilaan valkoviini ja kiehauta. Lisää mukaan kasvisliemi ja pakasteherneet. Anna herneiden kiehua vajaa viisi minuuttia ja heitä keittoon mintunlehdet.
Nosta kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja siirrä takaisin lämmölle. Sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitto höyryävänä tai vaihtoehtoisesti viilennettynä.