Minttuinen hernesosekeitto

Pääsiäisen keitto maistuu mintulta ja herneiltä. Keitto on näppärän nopea valmistaa pakasteherneistä ja muuttuu iloisen vihreäksi soseeksi hetkessä. Se sopii hyvin kevyeksi lounaaksi tai alkukeitoksi pääsiäispöytään.

fk-minttuhernekeitto.jpg

Minttuinen hernesosekeitto (6 annosta)

– 1 keltasipuli
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 1/2 dl valkoviiniä
– 6 dl kasvislientä
– 3 pss (600 g) pakasteherneitä
– pieni kämmenellinen mintunlehtiä
– 1 dl kermaa
– suolaa ja mustapippuria

Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä isossa kattilassa. Kuullota hienonnettu sipuli kunnes se on pehmentynyt. Kaada kattilaan valkoviini ja kiehauta. Lisää mukaan kasvisliemi ja pakasteherneet. Anna herneiden kiehua vajaa viisi minuuttia ja heitä keittoon mintunlehdet.

Nosta kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja siirrä takaisin lämmölle. Sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitto höyryävänä tai vaihtoehtoisesti viilennettynä.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.