Paahdettu omenasose

Iso kassillinen suomalaisia omenoita paahtuu uunissa syksyn parhaaksi omenasoseeksi. Tätä on pakko tehdä joka vuosi – ihanaa paahtoleivän päällä!

fk-paahdettu-omenahillo.jpg

Paahdettu omenasose

– 2 kg suomalaisia omenoita (noin 10)
– vajaa desi vettä
– 2 rkl sokeria
– 3 rkl fariinisokeria
– ripaus suolaa
– 3 rkl voita
– 1/2 tl kanelia
– ripaus muskottipähkinää

Nosta pestyt ja kuutioidut omenat uunivuokaan. Lisää vuokaan reilu loraus vettä, sokeri, fariinisokeri ja ripaus suolaa. Sekoita. Laita omenoiden päälle pari nokaretta voita. Paahda omenoita 200 asteessa reilu puolituntia kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä. Anna jäähtyä hetki.

Siirrä omenat paistonesteineen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta sose kanelilla ja pienellä ripauksella muskottipähkinää.

Pese hillopurkit hyvin ja nosta ne 100 asteiseen uuniin kuivumaan. Lusikoi purkit täyteen omenasosetta ja sulje kannet tiukasti. Omenasose säilyy jääkaapissa noin viikon.

fk-paahdetut-omenat2.jpg

fk-syksyn-omenat.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.