Paahdettu vuohenjuustopasta
Maanantai ja kiireinen viikonalku kaipaa helppoja otteita keittiössä. Vuohenjuustolla ja hyvällä tomaattikastikkeella tekee ihmeitä.
Paahdettu vuohenjuustopasta (4 annosta)
– 300 g pennepastaa
– 1 keltasipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– 2 rkl oliiviöljyä
– karkeaa suolaa ja pippuria
– 1 tölkki kirsikkatomaatteja
– 1 tölkki tomaattimurskaa
– 1/2 lasillinen punaviiniä
– 1 tl kuivattua oreganoa
– 200 g vuohenjuustoa
Kypsennä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jätä pasta kiinteän napakaksi ja vältä ylikypsentämistä. Valuta vesi pois ja kaada kypsennetty pasta uunivuokaan.
Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä. Pilko sipuli ja valkosipuli. Lisää ne pannuun ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota sipulia pannussa muutama minuutti.
Kaada sipuleiden päälle kirsikkatomaatit, tomaattimurska ja punaviini. Kiehauta kastiketta muutama minuutti. Mausta oreganolla. Sekoita kastike pastaan.
Nostele päälle viipaloitu vuohenjuusto. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia kunnes pasta kuplii reilusti ja juusto on paahtunut.