Hölskytyskurkut

Meillä tehdään kesällä helppoja hölskytyskurkkuja ahkerasti. Niissä ei ole mitään ylinmääräistä – sokeria, suolaa, etikkaa, tilliä ja kurkut. Ja melko nappi valinta juhannuksen mökkireissulla ja kalaruokien kaverina.

fk-holskytyskurkut.jpg

Hölskytyskurkut

– 1 pieni kurkku tai 2 avomaankurkkua
– tillisilppua
– 3 rkl väkiviinaetikkaa
– reilu ripaus suolaa ja sokeria

Kuori ja pilko kurkut ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilliä. Laita kurkut ja tilli purkkiin. Lisää etikka ja reilu ripaus suolaa ja sokeria. Sulje kansi ja hölskytä kurkkuja reippaasti. Anna maustua muutama minuutti, ja tarjoile heti rapeana.

Koti Ruoka ja juoma

Mascarpone-marjapaistos

Tyhjensin viimeiset pakasterasialliset marjoja ennen uuden kauden satoa. Mustikoita, vadelmia ja mustaherukoita. Tämä marjapaistos on nopeaakin nopeampi jälkiruoka myös tuoreista marjoista ihanalla mascarponejuustolla kuorrutettuna. Paistos valmistuu myös hyvin grillissä, ja tuoreiden marjojen sekaan voi lisätä vaikkapa lorauksen jälkiruokaviiniä. Varma juhannusillan suosikki!

fk-mascarponemarjat.jpg

Mascarpone-marjapaistos (4 annosta)

– reilu 5 dl suomalaisia marjoja, tuoreita tai pakaste
– 4 rkl sokeria
– 200 g mascarponea

Laita marjat pieneen uunivuokaa ja lisää joukkoon 2 rkl sokeria. Sekoita mascarpone tasaisen pehmeäksi ja lusikoi marjojen pintaan. Paista 225 asteessa 5-10 minuuttia kunnes mascarponen pinta kuplii ja saa väriä.

Koti Ruoka ja juoma