Helppo thai-curry
Aamulla auto oli jään peitossa ja illalla autolle kävellessä satoi kaatamalla vettä. Missä kevät? Tämä curry on helppo tekaista pitkänkin päivän jälkeen. Resepti on hyvä satsi neljälle tai kahdelle nälkäiselle, ja voit tarjoilla sen jasminriisin kanssa. Tässä teille Fanni & Kanelin melko luova versio currysta lämmittämään arki-iltaa!
Helppo thai-curry (4 annosta)
– 400 g naudanpalapaistia
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 keltasipuli
– 4 valkosipulinkynttä
– 2-3 rkl punaista currytahnaa
– 1 tölkki kookosmaitoa
– 1 sitruunaruoho
– 4 kuivattua kaffirlimenlehteä
– 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
– 1 pok choy (tai vaikkapa parsakaali)
Tarjoiluun
– keitettyä jasminriisiä
– tuoretta basilikaa
Kuumenna öljy kattilassa ja paista lihapaloihin hyvä väri pintaan keskilämmöllä. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut sipulit ja valkosipulit. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon currytahna. Paista raaka-aineita currytahnan kanssa muutama minuutti.
Kaada kattilaan kookosmaito. Lisää joukkoon muutamaan osaan pilkottu ja pitkittän puolitettu sitruunaruoho, limenlehdet ja chilihiutaleet. Pienennä lieden lämpöä ja anna curryn kiehua hiljakseen noin 15 minuuttia.
Lisää 10 minuutin jälkeen curryyn pilkottu pok choy, jotta se säilyy rapeana. Poista halutessasi sitruunaruoho ja limenlehdet. Tarjoile curry riisin ja tuoreen basilikan kanssa.