Helppo thai-curry

Aamulla auto oli jään peitossa ja illalla autolle kävellessä satoi kaatamalla vettä. Missä kevät? Tämä curry on helppo tekaista pitkänkin päivän jälkeen. Resepti on hyvä satsi neljälle tai kahdelle nälkäiselle, ja voit tarjoilla sen jasminriisin kanssa. Tässä teille Fanni & Kanelin melko luova versio currysta lämmittämään arki-iltaa!

photo_0.jpg

Helppo thai-curry (4 annosta)

– 400 g naudanpalapaistia
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 keltasipuli
– 4 valkosipulinkynttä
– 2-3 rkl punaista currytahnaa
– 1 tölkki kookosmaitoa
– 1 sitruunaruoho
– 4 kuivattua kaffirlimenlehteä
– 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
– 1 pok choy (tai vaikkapa parsakaali)

Tarjoiluun
– keitettyä jasminriisiä
– tuoretta basilikaa

Kuumenna öljy kattilassa ja paista lihapaloihin hyvä väri pintaan keskilämmöllä. Lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut sipulit ja valkosipulit. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon currytahna. Paista raaka-aineita currytahnan kanssa muutama minuutti.

Kaada kattilaan kookosmaito. Lisää joukkoon muutamaan osaan pilkottu ja pitkittän puolitettu sitruunaruoho, limenlehdet ja chilihiutaleet. Pienennä lieden lämpöä ja anna curryn kiehua hiljakseen noin 15 minuuttia.

Lisää 10 minuutin jälkeen curryyn pilkottu pok choy, jotta se säilyy rapeana. Poista halutessasi sitruunaruoho ja limenlehdet. Tarjoile curry riisin ja tuoreen basilikan kanssa.

Koti Ruoka ja juoma

Timjami-sitruunakanankoivet

Toivottavasti teillä on ollut rentouttava viikonloppu. Sunnuntain hyväntuoksuinen ja hellivä ateria on sitruunaiset kanankoivet. Kana on uunissa ja ajastin tikittää noin puolen tunnin kohdalla. Ehdin vielä hyvin tekemään kanan kaveriksi simppelin vihreän salaatin. Nähdään palstalla taas huomenna!

lemonchicken.jpg

Timjami-sitruunakanankoivet (4 annosta)

– 8 maustamatonta broilerinkoipea
– 1 luomusitruuna
– 3 keltasipulia
– 4 rkl oliiviöljyä
– tuoretta timjamia
– karkeaa suolaa & mustapippuria
(- lasi kuivaa valkoviiniä)

Laita broilerinkoivet uunivuokaan. Leikkaa hyvin pesty sitruuna lohkoiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne puoliksi tai neljään osaan. Nosta ainekset vuokaan kanojen kanssa. Lisää joukkoon oliiviöljy ja kevyesti veitsellä rouhitut timjamin oksat.

Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele aineksia öljyssä ja mausteissa. Kaada vuokaan halutessasi loraus valkoviiniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä ja kana on kypsää. Tarjoile salaatin kanssa.

Koti Ruoka ja juoma