Vaalea hernekeitto
Näin laskiaisen kunniaksi, kokeilin taidokkaan Chef Santerin reseptiä nimeltä vaalea hernekeitto. Keiton maku rakentuu kuullotetuista salottisipuleista, kuivasta valkoviinistä, hyvästä kanaliemestä, laakerinlehdistä sekä kätevästi pakasteherneistä.
Reilu loraus kermaa viimeistelee pehmeän ohuen haalean vihreän keiton – ehdottomasti kokeilun arvoinen! Kokeile keiton kylkeen uunissa nopeasti rapeaksi paistettua ilmakuivattua kinkkua, leipää ja dijonsinappia. Kiitos ohjeesta, Santeri!
Chef Santerin, itseään gastronomian sekatyöläisenä kutsuvan ruoka-alan moniosaajan seikkailuja voi seurata täällä. Suosittelen!
Vaalea hernekeitto (4:lle)
– 4 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
– 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
– voita
– 2 dl kuivaa valkoviiniä tai kuohuviiniä
– 6 dl kanalientä
– 3 laakerinlehteä
– mustapippuria
– merisuolaa
– 1 pussi pakasteherneitä
– 3 dl kermaa
– hyppysellinen kuivattua rakuunaa
Sulata reilu nokare voita kattilassa. Kuullota sipulia koko ajan käännellen muutamia minuutteja. Älä ruskista. Lisää valkosipuli, viini, kanaliemi sekä mausteet ja keittele muutama minuutti.
Lisää joukkoon sulaneet herneet ja keitä vielä viitisen minuuttia. Poista laakerinlehdet. Lisää kerma sekä jokusia rakuunanlehtiä ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku ja tarjoile.
Resepti: Santeri Vuosara