Mutkaton omenakakku
Mutkat suoriksi ja omenakakun tekoon! Leivonnan ei tarvitse olla vaikeaa ja kakun ehtii tehdä hyvin arki-iltanakin. Kun tämän helpon ja nopean kakun tekee pari kertaa, ei ohjetta tarvitse enää edes vilkaista. Teen kakun aina matalaan piirakkavuokaan, ja siinä se paistuu vajaassa puolessa tunnissa. Mehevä kakku ja loraus vaahterasiirappia sopivat hyvin vaikkapa aamukahvin seuraksi.
Mutkaton omenakakku (8 palaa)
– 2 isoa omenaa
– 5 dl vehnäjauhoja
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 tl kanelia
– 1/2 tl suolaa
– 1 dl fariinisokeria
– 2 dl kermaviiliä
– 2 kananmunaa
– 1 dl sulatettua voita
– 1 rkl ruokokidesokeria pinnalle
– tarjoiluun vaahterasiirappia
Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, suola ja fariinisokeri. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kermaviili, kananmunat ja jäähtynyt voisula. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi. Kääntele taikinaan omenakuutiot.
Kaavi taikina matalaan vuokaan (n. 23 cm) ja tasoittele reunoille saakka. Paistaa 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä ja on rapea. Kakun rakenne sisältä voi jäädä hieman kosteaksi ja pehmeäksi. Tarjoile halutessasi vaahterasiirapin kanssa.