Helppoa ankkaa ja yrttiperunoita

Jouluna meidän ruokakirjasto sai taas uusia opuksia. Nyt testiin pääsi Viinit – yhdistä ruoka ja juoma, jonka reseptiä ankalle varioin B:n kanssa. Kokeilimme aterian kanssa myös kirjan suosittelemaa viiniä. Hapokas Pinot Noir Uudesta-Seelannista tasapainotti rasvaista ankkaa hyvin. Ruokatoimittaja Sanna Kekäläisen ja valokuvaaja Reetta Pasasen yhteistyö toimii ruokalehtien lisäksi yhtä loistavasti kirjassa – todella kaunis kirja!

Kirjan innoittamana, tässä oma versioni simppelille aterialle ankasta ja perunoista. Rentoa viikonloppua kaikille!

img_0339.jpg

img_0332.jpg

img_0338.jpg

img_0333.jpg

Helppoa ankkaa ja yrttiperunoita

– ankanrinta (pakaste)
– keitettyjä perunoita
– yrttejä (esim. timjamia tai rosmariinia)

Ota ankanrinta sulamaan pakastimesta jääkaappiin noin vuorokaudeksi.

Tee nahkaan lihaan asti viillot ja mausta ankka suolalla ja pippurilla. Nosta ankka rasvapuoli alaspäin pannulle keskilämmölle. Paista ankkaa noin 13 minuuttia kunnes pinta on rapea ja ruskea. Käännä ankanrinta ja paista toiset 13 minuuttia. Ota ankka pois pannulta ja kääri folioon. Anna levätä 5 minuuttia nahkapuoli ylöspäin. Viipaloi terävällä veitsellä.

Paista keitetyt, kuoritut ja pilkotut perunat ankanrasvassa rapeiksi keskilämmöllä. (Ylijääneet keitetyt perunat sopivat tähän hyvin!) Mausta yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.

Koti Ruoka ja juoma