Kirsikka-suklaakakku

Portviini on tämän todella täyteläisen suklaakakun salainen ase. Kuivatut kirsikat imevät portviinin parhaan maun, ja suklaata ei tässä reseptissä säästellä. Ei huono idea pitkää viikonloppua silmällä pitäen! (Meillä kakkua syötiin jo uuden vuoden juhlissa, unohtamatta viinihyytelöitä.)

fk-kirsikkasuklaakakku.jpg

Kirsikka-suklaakakku

– 200 g kuivattuja kirsikoita
– 1  1/2 dl portviiniä
– 1  1/4 dl (55 g) vehnäjauhoja
– 3/4 dl (40 g) kaakaojauhetta
– 1/2 tl hienoa merisuolaa
– 2 tl leivinjauhetta
– 300 g tummaa suklaata
– 80 g suolatonta voita
– 4  1/2 dl sokeria
– 4 kananmunaa
– 1/2 purkki (100 g) kermaviiliä
– 70 g tummaa suklaata, rouhittuna
– kaakaojauhetta koristeluun

Laita kirsikat kulhoon ja kaada päälle portviini. Anna imeytyä yön yli.

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, merisuola ja leivinjauhe.

Pilko suklaa ja voi pienemmiksi paloiksi keraamiseen tai metalliseen kulhoon, ja nosta se höyryävän vesikattilan päälle. Sulate suklaa ja voi hitaasta matalalla lämmöllä vesihauteessa silloin tällöin hiljalleen sekoittaen kunnes seos on tasaisen sulanut.

Kaada sulanut suklaa taikinakulhoon ja vatkaa sokeri sähkövatkaimella lämpimään suklaaseen. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Siivilöi taikinaan jauhoseos muutamassa erässä.

Sekoita taikinalastalla taikinaan kermaviili ja rouhitut suklaapalat. Lisää taikinaan kirsikat ja portviini. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaavi taikina voideltuun uunivuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti kunnes pinta on saanut rapeutta ja kakku on myös keskeltä kiinteä vuokaa liikutellessa. Anna jäähtyä ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Siivilöi kakun pintaan kaakaojauhetta.

Resepti on mukailtu tästä ohjeesta / 101 Cookbooks

Koti Ruoka ja juoma