Mustikka-omenauunipuuro
Uunipuurosta tulee mieleen perinteinen riisipuuro ja leivinuuni. Tuo on harvinaista herkkua, mutta uunipuuro muuntuu myös helpoksi ja moderniksi versioksi. Tämä uunipuuro on melkeinpä yhtä helppo valmistaa kuin arkiaamun pikapuuro. Kun kokeilet kerran reseptiä, sen jälkeen puuro syntyy pikavauhtia ilman ohjettakin.
Uunipuuro on muuntautumiskykyinen – testaa sen kanssa erilaisia marjoja ja hedelmiä. Kokeilin reseptiin kaurahiutaleita, pähkinöitä, mustikkaa ja omenaa – puuro vaahterasiirapin kanssa tarjoiltuna. Todellista hyvänolon ruokaa!
Mustikka-omenauunipuuro (6-8 annosta)
– 4 1/2 dl kaurahiutaleita
– kourallinen pekaanipähkinöitä
– 1/2 tl suolaa
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 tl kanelia
– 4 1/2 dl maitoa
– 1 kananmuna
– 2 rkl sulatettua voita
(- 1 rkl vaniljasokeria)
– 2 omenaa
– 3 dl pakastemustikoita
– vaahterasiirappia tarjoiluun
Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut pekaanit, suola ja leivinjauhe. Vatkaa kevyesti eri kulhossa maito, kananmuna, sulatettu (ja hieman jäähtynyt) voi ja halutessasi sokeri.
Laita uunivuuan pohjalle pilkotut omenat ja 2 dl mustikoita. Kaada päälle kaurahiutaleseos ja niiden päälle maitoseos ympäri vuokaa. Tasoittele pintaa kevyesti ja ripottele päälle loput mustikat.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia kunnes pinta alkaa saada väriä ja puuro on kiinteää. Tarjoile lämpimänä, ja makean aamun sattuessa vaahterasiirapin kanssa.