Kluuvin Eat & Joy

Piipahdin Helsingissä. Lilyn tekijät tapasivat torstaina pitkästä aikaa (tarjolla oli aivan ihania cupcakeseja), perjantai iltana siskon luona vietettiin kauden ensimmäisiä pikkujouluja, ja yhden päivän nautiskelin B:n kanssa keskustan katujen ja kauppojen alkavasta joulutunnelmasta.

Eat & Joyn keskustan palvelut laajentuivat Kluuvin uudistuneeseen kauppakeskukseen. Kauppa kokoaa valikoiman luomu- ja lähiruokatuotteita, joista useiden hinnat ovat jokapäiväisiin ruokaostoksiin korkeat – ennen muuta kaupan parasta antia ovatkin sen liha- ja kalatiski. Myös pienjuustoloiden juustot sekä tuoreet leivät ja leivonnaiset ovat loistava osa kaupan tarjontaa.

Ennen kassalle menoa, MUU Maitobaarissa voi maistella vaikkapa raakamaitoa. Kellarikerroksessa sijaitsevam kaupan tapaan, katutason kahvila yhdistelee hauskasti vanhaa ja uutta. Kauppahallin tunnelmaa with a twist!

img_0127.jpg

img_0121.jpg

img_0125.jpg

img_0123.jpg

img_0128.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Pistaasi-verigreippisalaatti

fk-verigreippi-kuoret.jpg

Oletko ihastunut jo greippeihin? Greipin kuoret ja kalvot ovat kitkeriä, joten hedelmän paras maku tulee esiin kun ne leikataan pois. Kokeile greipin tuunaamista aavistuksella sokeria ja pistaasipähkinöitä!

Pistaasi-verigreippisalaatti (2 annosta)

– 2 verigreippiä
– 1-2 rkl fariinisokeria
– 4 rkl pistaasipähkinöitä

Leikkaa greipin päädyt. Aseta greippin leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta.

Laita greippisiivut mehuun. Lisää joukkoon fariinisokeri ja sekoita. Ripottele päälle kuoritut ja kevyesti veitsellä rouhitut pistaasipähkinät.

fk-verigreippi-pistaasi.jpg

Koti Ruoka ja juoma