DIY dinner party: alkuruoka

Illallismenun kokoava juttusarja alkoi eilen alkumaljalla ja pikku naposteltavalla. Tänään siirrytään olohuoneesta ruokapöydän ääreen ja illallinen alkaa alkuruualla. Paistetulla valkohomejuustolla ja oliiveilla on helppo tehdä vieraisiin vaikutus. Sen voi napata uuniin kun vieraat tulevat, ja se valmistuu itsestään sillä aikaa kun alkumaljoja nautitaan keskustelun lomassa.

fk-alkuruoka2.jpg

Alkuruoka
Paistettu valkohomejuusto ja yrttiset oliivit

– 1 kiekko valkohomejuustoa
– kourallinen mustia ja vihreitä oliiveja
– 3 rkl oliiviöljyä
– 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
– tuoreita timjamin oksia
– leipää tarjoiluun

Nosta juustokiekko uunin kestävään kulhoon tai pieneen vuokaan. Sekoita oliivit, oliiviöljy ja raastettu sitruunankuori. Kaada seos astian reunoille ja lisää joukkoon muutama timjamin oksa. Paista 175 asteessa 10-20 minuuttia kunnes juusto on keskeltä pehmeän sulaa. Tarjoile leivän kanssa.

 

Psst. Tämän viikon kolme parasta palstan kommenttia palkitaan Miika Pölkin ja Heikki Valkaman Sushikirja -teoksella. Jos kommentoit vierailijana, muista laittaa kommenttiin mukaan sähköpostiosoitteesi. Don’t be shy – kerro omat vinkkisi illanistujaisiin tai vaikkapa pahin mokasi emäntänä tai vieraana!

Koti Ruoka ja juoma

DIY dinner party: Tervetuloa!

Täydet kalenterit, kiire töissä ja kotona. Iltaa ystäville ja arkea astetta paremmalle ruualle ei aina löydy helposti. Ratkaisuna tähän aloimme kavereiden kanssa suunnittelemaan supper club -iltoja. Konseptilla on monta muotoa, mutta meidän yksinkertainen ajatus noille illoille on tuoda porukka yhteen ruokapöydän ympärille hyvän ruuan ja juoman ääreen. Supper clubissa mukana olevat kutsuvat porukan vuorotellen kotiinsa ja kokkaavat illallisen. Neljän tähden illallinen -ohjelman tyyliin, mutta ilman pisteitä ja paineita!

Fanni & Kanelin DIY (do-it-yourself) dinner party -juttusarja esittelee tällä viikolla syksyisen tunnelmallisen illallismenun. Reseptit ovat helppoja ja koko illan voi valmistella suureksi osaksi etukäteen. Viikon aikana palstalla on luvassa alkumalja ja naposteltava, alkuruoka, pääruoka, lisuke ja jälkiruoka. Viikon lopussa meillä on koossa koko kuuden hengen menu. Ja sitten kutsumaan ystäviä illanviettoon!

fk-juoma-alkupala2.jpg

Alkumalja
Omena-inkiväärispritzer (6:lle)

– 1/2 pullo valkoviiniä
– 1 tölkki (0.33 l)  ginger ale -juomaa
– 1 tölkki (0.5 l) kuivaa omenasiideriä
(- kanelitankoja koristeluun)

Sekoita valkoviini, ginger ale ja omenasiideri. Kaada laseihin ja koristele halutessasi kanelitangoilla. Tarjoile kylmänä.

Naposteltava
Lehtikaalisipsit (6:lle)

– 1 pussi lehtikaalia
– 1 rkl oliiviöljyä
– suolaa myllystä

Revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kaalin joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia kunnes lehdet ovat rapeita ja reunat alkavat ruskettua.

Koti Ruoka ja juoma