Pekaani-omenasalaatti

Lueskelin viikonloppuna vanhoja muistiinpanoja, ruokalehtiä ja keittokirjoja syksyn ruokaideat mielessä. Tässä yksi testattu ja hyväksi todettu syksyn salaatti. Ja tuo kastike sitten hyvää. Iloa maanantaihin!

fk-pekaani-omenasalaatti.jpg

Pekaani-omenasalaatti (4 annosta)

– 3-4 suomalaista omenaa
– 100 g pekaanipähkinöitä
– erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, frisee- ja punasalaattia)

Appelsiini-dijonkastike

– 3 rkl oliiviöljyä
– 1 rkl valkoviinietikkaa
– 1 tl dijon-sinappia
– 1 appelsiini, kuori ja mehu
– karkeaa suolaa ja pippuria

Viipaloi omenat. Paahda pekaanipähkinät pannulla pari minuuttia kunnes ne tuoksuvat paahtuneilta. Pese ja kuivaa salaattisekoitus. Raasta appelsiinin kuori hienoksi. Yhdistä kastikkeen ainekset. Sekoita salaattiainekset ja kastike kulhossa. Nostele salaatti tarjoilulautasille.

Koti Ruoka ja juoma