Punajuuri-mandariinisalaatti
Hullaannun sitrushedelmistä aina näin keskitalvella. Greipit, appelsiinit ja mandariinit piristävät jo kulhossa pöydällä. Tämä salaatti sopii mainiosti tammikuun mielentilaan – uutta, raikasta ja kevyttä. Punajuuren, mandariinin, punasipulin ja helpon karpalokastikkeen liitto vain yksinkertaisesti toimii! Ihanan makeaa ja kirpsakkaa.
Punajuuri-mandariinisalaatti (4 annosta)
– 4 etikkapunajuurta
– 3 mandariinia
– 1 pieni punasipuli
– kulhollinen makeaa friseesalaattia
{ kastike }
– 3 rkl karpalomehua
– 3 rkl oliiviöljyä
– 1 rkl punaviinietikkaa
Viipaloi säilykepunajuuret ja kuoritut mandariinit. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastikeainekset. Kaada kastiketta friseesalaatin sekaan reilun kokoiseen kulhoon ja sekoita nostellen. Lisää salaattiin leikatut punajuuret, mandariini ja punasipuli. Kaada pintaan muutama raita kastiketta ja tarjoile heti.